Slaapcoach

banner_slaapcoach

Slecht slapen doet iedereen wel eens. Meestal lost het probleem zich na een tijdje vanzelf op. Maar wanneer slecht slapen structureel wordt, willen mensen liefst snel een oplossing. Velen vragen hun huisarts dan vaak om een slaapmiddel (of benzodiazepine; kortweg benzo)

Een benzo kan je helpen om een moeilijke periode te overbruggen, maar op lange termijn zijn ze niet de beste oplossing. Bij langdurig gebruik slaan de voordelen om in nadelen: motorische stoornissen, verminderd reactievermogen, enz. Daarnaast werken ze afhankelijkheid in de hand. Benzo’s verlichten, maar genezen niet.

De slaapcoach verkent samen met jou de aard, de ernst en het type van slaapprobleem en/of het slaapmiddelengebruik. Vanuit een cognitieve, gedragstherapeutische invalshoek krijg je kennis, tools en ondersteuning aangereikt om:

  • (Langdurig) benzogebruik te voorkomen aan de hand van niet-medicamenteuze alternatieven voor de aanpak van je slaapproblemen; voornamelijk door gedragsverandering en een verandering in je manier van denken;
  • onnodig benzogebruik stapsgewijs te helpen afbouwen in nauwe samenwerking met je huisarts

Wilt u graag een afspraak maken bij de ELP of de slaapcoach?

Dit kan, maar enkel op verwijzing van je huisarts. Vraag hem of haar een verwijsbrief op te stellen en een afspraak voor je te maken.

Afspraak maken
Wat meebrengen
Kostprijs